ALMAN PASTASI

 
 
Alman pastasını çok seviyorum çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Yapımı da çok kolay size şimdi hamurunun tarifini vereceğim. Kremasına gelince daha önceden yaptığım kolay tiramisu tarifinden bakabilirsiniz.
 
Keki için; 6 adet yumurta (sarısını ve beyazını ayırıyoruz).
                 1 su bardağı şeker
                 1 su bardağı un
                 1/2 su bardağı nişasta
                 1 tutam tuz
Yumurta sarılarını şekerle çırpın, yumurta beyazına da bir tutam tuz atıp çırpın. Unu ve nişastayı eleyerek yumurta sarılarının içine katın. Mikser yardımıyla iyice karıştırın. Bu karışımı kabarttığımız yumurta beyazına katıp sönmemesi için spatula yardımıyla alttan üste doğru yavaşça karıştırıyoruz. Yuvarlak kelepçeli kalıbın hertarafını yağlıyoruz.185 derecelik fırında 40-45 dk. kadar pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla piştiğini kontrol edip fırından çıkarıyoruz. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz. Pastacı kremasını tam ortasına güzelce yayıp muz dilimleriyle lezzetlendiriyoruz. Diğer kekin yarısınada üstüne kapatıp tamamını pudra şekeriyle süslüyoruz.



0 yorum :

Blogger Template by Clairvo