DAMLA ÇİKOLATALI KEK





Kek yapımı gayet kolay ve çok pratiktir.Aniden misafir geldiğinde evde birşey yoksa hemen bir kek mutlaka yapıyorum. pişme süresi 40 dk. sürüyor yapımı ise 5 dk.

Kek İçin; 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt veya  süt, istediğiniz kadar damla çikolata,2 su bardağı un,vanilya ve kabartma tozu.

İlk önce yapmamız gereken çukur bir kapta yumurtalarla birlikte şekeri mikser yardımıyla kabartmak.Daha sonra sıvıları ilave ediyoruz yani sıvı yağı ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Kuru malzemeleri (un,vanilya ve kabartma tozunu) eleyerek ilave ediyoruz.Topak kalmayacak şekilde mikser yardımıyla iyice karıştırıp son olarak damla çikolatasını da ilave ediyoruz. Yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz. 165 derecelik fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz.( Piştiğini anlamak için ilk yarım saat geçtikten sonra kekin içine kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.Kürdana birşey yapışmazsa kek pişmiş demektir eğer kürdanda ıslaklık yada yapışmış şekilde hamur varsa biraz daha pişmesini bekleyin).




0 yorum :

Blogger Template by Clairvo