BİSCOTTİ

 
 
 



 
ÇITIR ÇITIR LEZZETLİMİ LEZZETLİ BİR KURABİYE TARİFİ VERİYORUM SİZE.
 
Hamuru için;3 su bardağı un,1paket kabartma tozu,1 çay kaşığı karbonat,3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı tarçın, 150 gr çiğ badem ve 150 gr kuru üzüm.
3 YUMURTA VE TOZ ŞEKERİ MİKSER YARDIMIYLA KABARTIYORUZ.DAHA SONRA ELEDİĞİMİZ TÜM KURU MALZEMELERİ(UN,KABARTMA TOZU VE KARBONAT) KABARTTIĞIMIZ YUMURTALI KARIŞIMA YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK İLAVE EDİYORUZ.HAMUR HAZIR OLDUKTAN SONRA TARÇIN,ÇİĞ BADEM VE KURU ÜZÜM'ÜDE İLAVE EDİP TEKRARDAN KARIŞTIRIYORUZ.EKMEK ŞEKLİNİ VEREREK UNLADIĞIMIZ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİYORUZ.150 DERECELİK FIRINDA (ALT ÜST AÇIK ŞEKİLDE) 45 DK PİŞİRİYORUZ.DAHA SONRA FIRINDAN ÇIKARIP SICAKKEN DİLİMLERE AYIRIYORUZ VE TEKRARDAN FIRIN TEPSİSİNE DİZİP 10 DAKİKA KADAR PİŞİRİYORUZ.SÜRE DOLUNCA FIRINDAN ÇIKARIP SOĞUMASI İÇİN  BEKLİYORUZ SONRA SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN.


1 yorum :

  1. Biliyorum nefis tattım:) tadı damağımda kaldı :) çok şirin ve tatlısın :) çok başarılar

    YanıtlaSil

Blogger Template by Clairvo