KOLAY TİRAMİSU



Aslında Tiramisu'nun gerçek tarifinde mascarpone peyniri ve içki kullanılmakta.Fakat mascarpone peynirinin biraz pahalı oluşundan ve heryerden kolayca temin edinilmediğinden ötürü, içkinin ise bizim kültürümüze göre yemeklerde, tatlılarda yer almadığı için onun yerine farklı farklı bir sürü tarifler üretilmiş.Bazıları tiramisu yaparken hazır kek, labne peynir,muhallebi,krem şanti vb. malzemeler kullanarak yapmakta.Benim yaptığım tiramisu tarifinde kedi dili ve pastacı kreması kullanarak yaptım.Gayet lezzetli ve hafif bir tatlı olduğunu sizde deneyince göreceksiniz.O kadar hafif ki ne kadar yediğinizin hiç farkında olmuyorsunuz. Annem elimden almasa koca borcamdaki bütün tatlı benim mideme inecekti :)Tarife geçicek olursak kedi dillini marketlerden uygun fiyata rahatlıkla temin edebilirsiniz.

PASTACI KREMASI; 1lt. süt, 200 gr şeker, 7 yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 30 gr. un ,50 gr. mısır nişastası.
1lt. sütün tamamını bir tencereye koyup kısık ateşte ısıtıyoruz.Aynı anda süt ısınırken başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri mikser yardımıyla kabartıyoruz.Daha sonra bu karışıma sırasıyla vanilya,un ve nişastayı ilave edip kabartmaya devam ediyoruz.Bu karışımı ısınan sütün içine ilave edip ateşin üzerinden almadan çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam ediyoruz.Sürekli karıştırmanız çok önemli yoksa içine nişastalı karışımı ilave ettiğimiz için hemen dibi tutar. Bir iki kere baloncuk çıktıktan sonra pastacı kremamız hazır durumda ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tarafta tiramisu'yu yapacağımız borcama kedi dillerini diziyoruz.Kedi dillerinide ıslatmak için ister espresso istersenizde benim gibi bir kaseye 2 tatlı kaşığı nescafe  koyup sıcak su ilave ediyoruz.Bu nescafeyle kedi dillerinin tamamını kuru biryer kalmayacak şekilde ıslatıyoruz ve hazırladığımız pastacı kremasının yarısını üzerine döküp eşit şekilde yayıyoruz.Üstüne tekrardan bir sıra daha kedi dillerini dizip tekrardan ıslatıyoruz ve pastacı kremasının diğer kalan yarısınıda üzerine yayıp en üst kısma süzgeç yardımıyla bol miktarda kakao serpiyoruz.Servis için bir gece buzdolabında bekletmek en iyisi olacaktır.Fakat aynı gün tüketmek istiyorsanız buzdolabında en az 2 saat bekletip öyle servis yapmanızı öneririm.Şimdiden herkese afiyet olsun.


0 yorum :

Blogger Template by Clairvo